Valborg

Idag har varit en oerhört slapp dag, med bara en lektion och ett prov. Fast i omvänd ordning.  Provet gick strålande bra, men det var så enormt skönt att kunna sitta där och känna att det här, det vet jag. På i stort sett alla frågor, sedan kommer det alltid någon som jag får totalt hjärnsläpp på..

Sen hade vi en lång hålrimme som tillbringades ute i solen med mycket prat och skratt. Jag och Korre är de enda som kan driva skämt hur långt som helst utan att de bli dåliga. Jag har seriöst aldrig träffat någon som är lika bra på oss som det, och jag har ändå letat. Men nej, det är bara vi som kan det. Och det gör det hela så mycket roligare.

Idag är det ju faktsikt valborg, så det var gött att sluta tidigt efter slappa lektioner. Jag ska inte säga att jag ska ut och supa mig redlös och allt det där, för det vore lögn. Nej, men jag ska iväg och träffa massa skojsiga, nya (och gamla) människor i alla fall. Men innan jag åker och träffar mina härliga människor ska jag bara vara hemma och ta det lugnt och njuta av att solen skiner, klockan är inte fyra och jag är hemma. Just idag undrar jag om det kan bli bättre? Jag tror inte det.


Underbart

En kille ~17 pratar i mobilen med vad som verkar vara hans flickvän.
Killen: Jag är så kär i dig att jag skriver det på varenda sten, jag hoppas du får en i huvudet så du förstår hur jag känner.


Jag helt enkelt älskar vissa saker som dyker upp på tjuvlyssnat!

Enkel lycka

För en gångs skull så lyckas jag. DTS står egentligen för något så roligt som digital teather system och ingår i det som heter plugg inför prov.

Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner, men fasen vad sur jag blir om det inte ger utdelning. Jag har lagt ner mig,och det ska fasen märkas nu!

Jag förstår inte varför, men jag är så enormt taggad just nu. På vissa saker. I skolan vill jag mest hem och sova, när jag sovit lite är jag taggad på det mesta, sen går det neråt. Jag får passa på att göra massa saker snabbt när jag orkar...

Folk i min klass har en förmåga att lyckas göra mig glad. De hittar den där perfekta stunden när jag är som mest trött på allt, säger något väldigt enkelt och gör hela min dag. Som igår så fick jag en fin komplimang, jag tror inte någon förstår hur mycket den gjorde för mig när jag just då var förbannad över att få tandställning. Och så kommer den här underbara tjejen och helt spontant säger: Camilla, du har så fin hy! och lyckan är gjord.

jag vet, ytlig är jag och det var en väldigt enkel sak. Men jag blev glad. Det var just en sån sak, som sades helt spontant som behövdes. Och idag händer något liknande. Det krävs inte mycket, men jag blir så löjligt glad. Tack för att ni lyckas, säger jag bara:)

Nu ska det läggas ner mer tid....

Camilla goes Glinda

Om jag var en bra elev skulle det här inlägget inte skrivas nu. Utan om typ en timme. Men nu är jag inte en så duktig elev, så jag skriver.  Det är ju faktiskt svenska det här med, det måste ni hålla med om.

Annars håller vi på med ett projekt, kan man kalla det om litteratur. Om jag var en duktig elev skulle jag försöka hitta mer fakta om eller renskiva den fakta jag har om Snorre Sturlasson. Men nej.

Senare idag är det återigen dags för mig att bli Glinda. Det ska bli skoj som vanligt att få teatra sig lite. Det är oerhört gött att kunna ta på sig en annan roll och släppa allt annat som har med mig själv att göra. Jag får en paus från mitt liv helt enkelt och får gå in i ett påhittat för ett tag. Dessutom får jag ju träffa en hel hög med trevliga människor, och det är aldrig fel.

Idag var jag till tandläkaren igen. Tandställningen får jag om ca. en månad och sedan ska de sitta där..i två år. Hur ska jag överleva?

Självklart kommer jag överleva, inget tal om saken men usch vad glad jag kommer vara när jag får ta bort den och usch vad jag kommer hata den under tiden den sitter där. Jag får lita på att mina tänder blir så oerhört mycket finare efteråt. 

En dag bestående av...

Plugg.

Den här dagen är inte precis den dag som är den roligaste jag upplevt. Nej, inte alls.

Idag är till för att plugga och hittills har jag gjort det också. Främst digitalt skapande, där vi har prov på ljud senare i veckan, men också en del IT/OP. Jag börjar få lite smått panik över den, jag har ett prov kvar men jag har i princip glömt allt, känns de som, eftersom jag inte orkat plugga på det. Dåligt, dåligt av mig, men jag får väl ta ikapp lite av det idag. Ju snabbare jag gör det provet, desto snabbare är jag klar med kursen och får sluta tidigare de dagar vi har de lektionerna. Jag vill vara klar med det, nu.

Kan någon låta mig se in i framtiden så jag vet att jag klarar det? Det vore snällt.

Sen kanske jag och mammi åker iväg så jag får köra lite också. Än är jag ingen Kenny Bräck, men det ska nog gå det med.


Dawn of the Dead

Angie upplyste mig för några dagar sen om att hon köpt en box med skräckfilmer så igår kväll laddade vi upp med lite godis och bestämde oss för att se någon av dem. Eftersom båda hört folk prata om filmen, men ingen av oss sett den, blev det Dawn of the dead.  Jag skrattade nästan konstant i två timmar.  Som skräckfilm var den helt värdelös, och ganska dålig annars också, men jag kunde bara skratta. Effekterna som då ansågs bra, är nu läskigt tydligt fejkade, och jag ser absolut inget bra i att de så lätt besegrar zombierna. Vart är de där skräckfyllda minuterna när man tror att alla ska dö? Men ändå, så var det rätt kul att se den. Nu har jag ju sett den. Och det är ju alltid kul att kunna skratta åt saker och ting.

Det har varit en continental (stavning?) marknad i stan också, som vi passade på att kolla in lite också. Då köpte vi sockervadd, vilket gjorde mig barnsligt glad eftersom det är något av det godaste som finns. Sen träffade vi/jag Korre ett tag också och satt i solen och njöt. Vart kom värmen ifrån liksom?



Måste bara säga att den här låten är för underbar. Jag vet inte varför, men jag är kär i den. Det är något med texten och
musiken i den som bara får allt att falla på plats. Om man uttrycker det fint. Lite mindre fint blir det bara: Den är så jävla bra, ett måste att lyssna på.

Zooköping

Trots att klockan bara är fyra, känns det som om den är betydligt mer. Och jag vet inte när jag kommer hem heller. För imorrn ska vår ljudsaga vara inlämnad och vi måste sistaminuten jobba på den. Zooköping någonting heter den. Har aldrig hört hela i sträck, men det blir nog bra. Känns de som. Vi får väl se, rolig är den i alla fall.

Förut idag var jag på gymnasiforum, tillsammans med tre andra Timeare. Förhoppningsvis såg vi inte alltför farliga ut, utan fick några fler att vilja gå vår lilla linje.  Kul var det i alla fall, ett avbrott från skolan liksom, och även om vi inte hade något internet så funkade det rätt bra. Det är en rätt jobbig känsla att inte ha internet när man ska kunna ha det, men jag överlevde ju. Det här inlägget är ett bevis på det. 

Imorrn är det nationellt prov i engelska. Uppsatsskrivande eller vad man ska kalla det. 80 minuters skrivande, det borde jag kunna få ihop något bra på. Kanske. Jag är inte direkt på skrivhumör, så jag kommer förmodligen få tvinga fram varenda ord. Och sen ska grammatiken vara rätt, och flytet och ja..allt annat man ska tänka på. Jag lär inte dö av det heller, men det finns bra mycket mer trevliga saker att göra än att skriva prov. Som att sova tex, som jag skulle gjort om jag inte haft prov. Eftersom min franska är inställd. Men nej, jag ska göra ett prov och jag ska göra det så jävla bra!

Så det så.

22 april



Så sant men samtidigt så falskt

20 april -

Idag blev jag arg. Riktigt arg. På en hel massa folk, och en massa andra saker. Det är inte skoj att vara mej just då, och, antar jag, inte skoj att vara i närheten av mig heller. Men jag blir så förbannad. Man gör en sak, får ett ord på att en sak ska ske, och sen sker något helt annat. Och när man sedan går och frågar, så får man inga jävla svar. Då blir jag arg. Det är inte själva grejen det handlade om som gör mig arg, utan principen.  Stå för vad ni gör, och om ni inte vet vad som hänt, säg det istället för att komma med dåliga förklaringar som inte hjälper mej att bli gladare.

Till folks allmänna försvar, det är svårt att få mig glad när jag är arg. Jag blir oftast bara på sämre humör när folk pratar med mig, och det spelar ingen som helst roll vad folk säger. 

Korre har i alla fall visat mig en helt underbar video på youtube, eftersom jag inte vågar mej på att lägga in youtubeklipp, får ni länken istället. http://www.youtube.com/watch?v=BCNAKHNRC30&feature=related

Häromdan var jag ute och tog kort, tänkte att några av dem skulle få bli till allmän beskådning.  För nu tänker jag återgå till min Harry Potter bok, eller att skriva själv. Det återstår att se.


Tillbaka till vardagen

Jepps, då var det slut på lovet då. Snart i alla fall, om några timmar eller så. Jag är lite delad för det där. Jag har absolut ingen lust att börja plugga och göra massa såna saker igen, men det kan bli rätt skoj att träffa alla igen. För jag har ju återigen haft en vecka då jag nästan inte träffat någon alls. MEN jag har ju varit sjuk. Hurra till mig för att jag har en ursäkt. Eller anledning, eller bortförklaring eller undanflykt eller...ja, vad ni nu vill kalla det.

Jag kommer sitta och snörvla i skolan imorrn, var så  säkra på det. Men det var ett bra tag sedan jag var hemma från skolan pga det, och längre ska det bli. Herregud, jag tänker inte missa ngt hyperviktigt bara för en övergående förkylning. Om det nu skulle hända något viktigt.

Om är ett väldigt fint ord. Med ordet om kan man ändra om det mesta, från att ha varit helt logiskt, till att bli fullständigt galet. Och är det något jag är bra på, så är det att villa bort folk när jag pratar, inklusive mig själv. Om jag någon gång skulle vilja förvirra med flit (händer aaldrig(A)) så är dock ordet om en bra sak att använda. Om är olycksbådande för många, om berättar om en förändring som snart kommer och det är inte alltid den är bra. Om är ett ord jag gillar.

Imorrn ska jag till skolan och skratta, OM jag inte somnar om i tron att det är söndag.

Just a fucking dream

Jag är trött på all skit, igen. Framför allt är jag återigen trött på mig själv. Fy fasen säger jag bara. Aldrig nöjd, aldrig glad. That's it.

De två vännerna Titti och Emmy gjorde i alla fall min fredag och halva lördag. Det var länge sen, det var efterlängtat och det var skoj. Absolut något som ska göras om inom snar framtid, hoppas jag.

Jag hade en läskig dröm häromnatten. Jag tänker inte säga vad den handlade om, det var way to much details för det. Men jag är sååå grymt glad att det bara var en dröm. För om det skulle hända i verkligheten..ja, herregud, jag vet inte vad jag skulle göra med mig själv. Inte något så drastiskt som att dö, det var det för bra för..men ja. Något mindre bra skulle förmodligen hända med mig. Usch. Men det var bara en dröm, bara en helt vanlig dröm.

Angie fick mej att läsa hennes uppsats nu, den var bra, riktigt bra. Och samtidigt blev jag nervig för min egen. Som enligt mig inte är alls lika bra. Jag vågar liksom inte riktigt tro folk som säger att jag skriver bra, speciellt inte när jag har noll procent skrivarlust. Det går bara inte att se positivt på det då.

Perfektionist och jag går hand i hand.

160409 - kan det bli bättre?

Äntligen har jag börjat en långsam, utdragen seger mot det eviga hotet, FÖRKYLNINGEN!

Haha, hela lovet blev inte förstört, tro det eller ej.  Detta ska imorgon firas med en heldag med två vänner. Och ja, jag skriver roligt för att jag börjar bli hypersocial för att jag inte träffat speciellt många människor på ett bra tag. En dag på stan med massa shopping lär det bli, innan vi ska ha filmkväll. Perfekt dag för mig, när jag precis är nästan frisk igen. Skulle vara en perfekt dag annars också, men speciellt perfekt blir den nu.

Det är flera månader kvar tills sommaren är här, eller i alla fall mer än 1..men jag har redan en massa, obestämda planer uppgjorda. Det kommer nog bli en skojsig sommar, men jag som är perfektionist vill ha saker lite mer bestämt planerade. Jag kanske verkar vara helt borta och som om jag gör allt spontant, men innerst, innerst inne vill jag ha saker planerade.  men va fasen, det kommer nog ordna sig, som allt annat som jag stressar ihjäl mig över.

Inte för att jag gör det, men ändå.

Jag har kommit in i en bokperiod igen..jag bara läser och läser. Hela lovet har jag läst, känns de som. Men så har jag ju varit sjuk också. Det som stör mig är att jag läser så himla mycket, men jag själv kan inte skriva ner ett enda ord som inte känns fel just nu. Det stör mig något så fruktansvärt.

Nej, solen skiner ute, jag är i stort sett frisk, vad väntar jag på? Kameran har legat oanvänd alldeles för länge, nu ska här fotas!

Påskkärring

Glömde ju bort att säga att påsken firades i stugan med släkten. Sjävklart blev det att gå ut och gå påskkärring, och jag kan lova att jag var den snyggaste påskkärringen på flera mils omkrets. *Hosthost* 

Hör ironin i det hela, hör den.

Har förresten börjat göra ny design till den lilla bloggen också. Jag vill ha nytt!



Påsklov

Ordet påsklov står för mycket. Godis, påskkärringar, raketer, träffa släkten, men framförallt, ingen skola. Som med de flesta lov då. Men det här lovet är speciellt gött, eftersom jag inte behöver plugga på ett enda dugg! Helt otroligt.

Men självklart, så passar man ju på att bli sjuk precis då också. Usch säger jag bara. Det är inte precis skoj att ligga med världens dunderförkylning när det är skitfint vårväder ute och man är helt ledig från skolarbete. Nej, fy sjutton vad less jag blir.  Jag får väl vara tacksam över att jag inte missar något i skolan, i alla fall...* förtvivlat hopp om att hålla mig glad.*  En konstig grej är att så fort jag är det minsta sjuk, så blir jag så grymt sur och vresig så det finns inte.  Ytterligare en sak som gör att det är tur att det är lov nu. Finns inte så många här hemma att irritera sig på.

Angeliqas födelsedag firades och hon verkade bli glad över allt som folk gav henne. Speciellt glad blev hon nog när vi senare var på torget och såg Färjestadspelarna. Jag menar, jag var glad över det, och hon fyllde ju dessutom år, förutom att hon älskar laget och hockey så..ja, var hon inte glad då så vet jag inte. Men jag blev glad över att hon blev så glad, så det var en lyckad dag, helt enkelt.

Nej, nu ska jag lämna datorn och återgå till att kurera mig. Kanske, kanske, hinner jag bli frisk innan lovet är slut?

SMGUUULD!!!

JA!
Färjestad, färjestad! :D

Igår vann de finalen mot HV71, och SMGULDET var i Karlstad!:D Så fett underbart!

Idag ska man fira Angies födelsedag med att dra till torget och kolla in hjältarna XD
Skoj ska de bli:)

Luftslott

Igår hittade jag ett ordspråk som jag gillade väldigt mycket. Ingen är så fattig att han aldrig ägt ett luftslott.
Det träffade precis. Fantasin har inga gränser, där kan man uppleva allt man kanske inte kan uppleva i verkligheten och det spelar ingen roll hur du har det i livet. Du kan vara fattig, rik, frisk, döende, alla kan ha samma luftslott i sina tankar.

Jag har ett eget luftslott. Det är inte bara ett slott, utan en hel värld. Annorlunda mot den jag lever i nu.
Det är underbart att kunna fly iväg till sitt luftslott ibland, om allt annat bara skiter sig. För där är allt precis som du vill ha det.

Kan det bli bättre?

Sol, strålande sol

Idag lös solen ute, och Cammie blev lycklig. Solen är alltid så underbar, men speciellt på våren. Konstigt nog.

Försökte sitta ute och skriva lite på svenskan, men det blev för kallt. Istället har jag suttit inne, och är nu klar med både svenska uppsats, och matteplugg inför prov imorrn. Hurra!

Jag var faktiskt ute en stund också, jag kunde helt enkelt inte låta bli. Våren och jag hör ihop.

Nu ska jag och Jonas Brothers städa mitt rum. Nej, de är inte här, men deras musik är rätt bra att städa till. Effektivt och bra går det.

Sen ska jag ladda upp inför matteprov med glass och film. Och sova.

~Imorgon kommer en ny dag~

RSS 2.0