280309

Kolla datumet. Och sen kollar ni ut genom fönstret.

Tycker ni att det ser ut att stämma? Det tycker inte jag. Det är snart april, och det ligger flera dm snö på marken! Det här är inte kul, det ska vara vår ute nu, hela tiden, inte korta stunder. Så snälla snö, försvinn!

Ett tag sedan jag skrev sist, men jag har inte haft tid eller ork. Det får komma som det kommer, det här med bloggen.

I tordags, slutade jag tjugo i tolv. Det kändes lite som, vaddå Time jobbigt? Spec eftersom vi slutade vid ett på tisdagen.  Det var extra gött, för jag skulle med hem till Angie och då äre skoj att sluta tidigare. Väl där, blev det prat, prat, plugg, prat, plugg och en hel del flumm. När vi skulle äta orkade jag knappt göra det, för jag satt bara och skrattade åt absolut ingenting.

Det var underbart att vara med dit, förutom att det j*la internet vägrade funka för mig! Det funkade för alla, utom mig. Tillslut gav jag upp, men det var för att jag skulle åka hem inte långt senare.

Idag ska här pluggas. Visst, det är lördag, men imorrn hinner jag inte. För då ska jag iväg till stallet. Men idag ska jag hinna med att skriva en uppsats, läsa ut en bok, plugga matte och eng. Plus massa saker som jag inte hinner med under veckan.


Vändstekt ägg, stek, fläskotletter!

Överraskningarnas dag?

Nej, inte riktigt kanske. Men kul har jag haft i alla fall. För trots att det var en måndag, har jag vart så otroligt glad. Det är konstigt vad jag glad jag varit. För även om man är glad på morgonen, så brukar måndags lektionerna döda en rätt rejält. Men icke. Programmeringen gick skitbra, jag gjorde ju trots allt alla uppgfiter man skulle, för första gången på länge och jag höll med glad precis hela tiden! Jag blev lite chockad över mig själv.

Fick höra att en kille i klassen varit i Kil på fest. Jag kunde inte riktigt förstå varför han ville hit. Jag menar, jag vill bort härifrån så fort som möjligt. Så jag förstår mig inte på folk som vill hit. Kommer väl aldrig att göra heller. I alla fall förknippade jag honom med Kil resten av dagen, så fort jag såg han. Det släppte faktiskt i slutet av dagen, i takt med att jag förlorade lite av mitt humör.

Vad ska man säga annars? Jag och Korre drog runt och hade skoj, sen räddade jag Angie ett tag också. Eller, hon räddade mig. Vi räddade varandra på samma gång, för en gångs skull. Heja oss!

Imorrn äre mammis födelsedag och jag kommer inte hem förrän vid nio. Det känns lite hemskt faktiskt, att känna att jag inte kan ta ledigt för hennes födelsedag osv, men jag får väl fira henne hela natten sen. Så är jag lagom rolig på onsdagen också. Nej, helt seriöst känns det lite taskigt, tur att hon iaf fått present redan. Det dövar det dåliga samvetet lite.

Spänningen stiger..

Jag lägger min hand runt den,
tar den i min mun,den är styv och våt,
den går in och ut, det rinner vitt ur mungipan
 och jag tar ut.....TANDBORSTEN

HAHAHA, jag dör.

Humorbrevet.se är en sjukt rolig sida, iaf för mig och min humor.

Bastianer och galenskap

Det finns några få människor som gör att jag blir så sjukt galen av nyfikenhet. Varför? Jag förstår inte, det kliar i mej av att vilja veta, jag gillar inte att inte veta saker. Ha, där fick jag till det.  Nej, seriöst, snart orkar jag inte längre. Och just som jag tror (läs hoppas) att det håller på att bli bättre, då blir det mer! Nej, fy fan. Jag har visserligen lätt för att bli nyfiken på saker och ting, men det här, det tar priset.

Haha, idag fick Korre stå ut med mig hela dagen. Jag orkade inte med speciellt många andra människor några längre stunder. Dagens roligaste grej, var så underbar så det finns inte. FranskaStefan visade oss en sång, och ja..den var underbar. Jag och Korre gjorde en egen version av den sen, vilket gjorde att vi bröt ihop totalt. Någon i klassen tyckte det lät som en fyllesång, när jag sjöng och Korre nynnade melodin, men nej. Det var helt enkelt vår version.

Igår kom Bastianerna tillbaka igen. Det är mitt och Korres egna ord. Och kommer alltid att förbli. Jag vill bara att folk ska veta att igår kom de tillbaka, och jag vill att ni ska veta att vi faktiskt är så smarta att vi kan komma på egna ord.

Herregud, där ljög jag. Jag sa visserligen häromdagen att Korre är bäst, men nej. Vi är inte sådär jättesmarta jämt, även om det klickar till då och då. Ibland undrar jag vem som är mest borta av oss två. Det borde nog bli ganska jämt, men just nu tror jag att jag leder. Jag är ju expert på att säga konstiga saker.


Graceful, oh so graceful

Jag har fastnat och blivit beroende av den där frasen från en av mina noveller. Eller, mer riktigt är väl att jag är besatt av hela novellen. Och jag förstår inte varför. Men den är enormt viktig för mig. Jag förstår inte varför, för jag har inte ens läst igenom hela själv, och vet inte allt som står där. Men det är väl känslan jag hade när jag skrev den kanske, eller känslan av att den blev riktigt bra. Jag vet inte, besatt av den är jag i alla fall. Speciellt den engelska, korta fraserna jag har emellan styckena. En av dem är Graceful,  oh so graceful, why can't I be just as graceful? Or at least beautiful. En annan är:
Perfect. That’s the word. Only she’s perfect, and nobody else. You know it, so face the fact and get over it.


Jag vet inte, men jag älskar dem i alla fall. Konstigt nog. Men det är väl bra att jag gillar något just nu. Annars går jag mest och stör mig på det mesta. Visst tycker jag saker är skoj, men jag kan lika gärna störa mig på samma sak fem minuter senare.  Skoltrötthet kallar folk det, och jag antar att det är det jag är. Och jag hatar det.

Muntligt nat.eng prov idag, gick väl hyfsat. Jag kommer aldrig bli nöjd med mig själv, och mer säger jag inte om det provet. Prov ska glömmas bort när de är gjorda, så får det gå som det går.

Imorrn är det fredag, den här veckan har gått sjukt fort. Men det är bra, nu när jag är som jag är. Ju mer jag får avklarat, desto mer slipper jag tänka på. Desto mindre att faila på nästa dag. För det är vad det känns som om jag gör just nu, failar på det mesta. Vissa saker funkar, andra inte. Oftast blir det skit av alltihop.

På lördag ska mammi firas, för hon fyller år nästa vecka. Vet inte riktigt hur mycket folk det blir, men mammis och min släkt är rätt stor, så det blir ganska många bara därifrån. Och alla andra som vill komma. Fyller jämt gör hon, annars skulle vi nog inte fira så här mycket. Men det ska bli kul. Jag älskar att träffa min pratiga, glada och galna släkt. Dom är som jag, helt enkelt. Säger felsägningar hela tiden, ler, pratar, skämtar och skrattar. Berättar om alla knasiga, eller braiga, saker de gjort sedan vi träffades sist, osv. De gör allt en släkt gör när man träffar dem.  Sedan har vi ju minsting kusinen också, som det är full fart runt hela tiden. Han får en att se saker genom barns ögon igen, på ett mycket klarsyntare sätt. Hos honom finns inga stora problem, av den typ som finns hos de flesta andra jag umgås med. Det ska helt enkelt bli sjukt underbart att träffa hela tjocka släkten igen.

Vi får väl se om Titti och Korre överlever. Men det ska de nog göra, jag menar, de är ju vana vid mig.

Titti kom ut till skolan idag, kul tyckte jag, även om hon fick mig att bli flumm. Men det funkade faktiskt att skriva uppsats när man var lite flumm, hur konstigt det än verkar. Och nu har jag lite mer ideer också, hon får helt enkelt komma ut dit oftare.  Möhö, sen blev det så klart en hel del tjat från oss båda när vi kom hem. Men det behövs ibland. Dessutom måste vi ju ta ikapp allt vi missat sen vi sågs sist.

Färjestad tur och retur

Sista lektionen nu. Underbart. Idag har varit en sån sjukt seg dag, jag vet inte vad det har varit med mig idag. Knepdag, helt enkelt. Det kan ju ha att göra med att jag försov mig imorse, och att jag alltid blir sådär förbannad som bara jag kan bli då. Det finns inget jag hatar mer än att försova mig, det förstör hela min dag.

Oavsett hur kul jag har under vissa stunder, återgår jag alltid till det sura, förbannade tillståndet. Bara för att jag fick stressa lite mer än vanligt innan jag åkte till skolan. Jag är rätt knep, men vem visste inte det? Det är bara jag som glömmer det hela tiden, så jag måste upprepa det dagarna i ända.

Korre är äntligen frisk, så vi härjar ganska bra. Idag, när vi ändå hade håltimme, passade vi på att gå ut och gå. Vi med våra oerhört bra lokalsinnen, tänkte att vi går längs med älven så går vi inte vilse. Och sen, när vi har gått i kanske 20 min, så inser vi att vi är vid ishallen. Och har gått ända bort till Färjestad. Fast, sen inser vi också att om vi hinner gå dit på 20 min, så är det inte speciellt långt.  På vägen tillbaka tränar vi på teater, eller snarare att imitera folk. Det var väldigt skoj, faktiskt. Korre äger helt enkelt på det. 

Vi blev lite besvikna över att vi inte hade gått så långt som vi trodde, men allt flumm vägde upp det, och dessutom lärde vi oss ju en ny sak. Att Färjestad inte ligger så himla långt bort från skolan som man kunde tro. Det om något, borde ju vara en sak man blir glad över. I en så där tio sek, innan all annan skit kommer dykande på dej igen.

Jag får iaf skjuts hem idag. Tur för mig, så jag slipper jobbiga busschaufförer.

Söndag

Wiha, idag är det söndag. Jag älskar söndagar!

Ja, som om folk skulle tro på mig när jag skriver så. Nej, det var lögn. Söndagar är hemska. Värst efter måndagar faktiskt, eller nej. Måndagar, onsdagar och Sen kommer söndagar.

Melodifestivalen igår. Varje år säger jag att jag ska sluta titta på skiten, så varför gör jag det inte? I år säger jag det inte, så då kanske det blir så. *Hoppas av hela mitt hjärta*

Idag ska jag åka och klippa min lugg. Jag kommer att kunna se igen, hurray!

Lycka är att ha en vän

Så står det på en tavla jag har här hemma. Och varje gång jag ser den tavlan, tänker jag på hur sant det är.  För vem är lycklig om den inte har en vän, som alltid ställer upp? Jag vet inte, men jag är oerhört glad över att jag har flera st ycken.

Igår följde Angie med hem, vilket var,underbart skoj. Och välbehövligt, om man kan säga så. Jag behövde prata av mig lite, om diverse saker, även om det mesta inte var sådana jobbiga saker.  Det var lite läskigt att Angie dagen innan, hade skrivit en novell, som var som om hon hade kikat in i mitt huvud och sedan bara skrivit.  Det var, som alltid, underbart bra skrivet, men det var lite läskigt att känna igen sig så himla väl. Jag har på allvar börjat tro att hon är lite synsk, hahaha.

Vi spelade Halo också. Mycket skoj var det, vi dödade många fula saker. Och jag krashade en bil. De var skoj, även om vi körde på Easy, men nästa gång blir det en svårare nivå, helt klart.

Vi flummade sönder rätt rejält också, speciellt en stund innan Angie åkte hem. Hon drogade min kamera också, tydligen var det en väldigt bra kamera. Och ja, det kan jag väl hålla med om till viss mån. Att mina bilder inte blir så bra beror nog mer på mig än på kameran. För, för att vara en kompaktkamera är den riktigt bra.

Idag är det bara massa tråkiga saker som ska göras, innan det, förmodligen, blir final i Melodifestivalen ikväll. Den hemska låten Snälla, snälla kommer säkert vinna, bara för att jag hatar den.

Utredande uppsats om att blogga

För ett tag sedan i svenskan fick vi en uppgift. Vi ska skriva en utredande uppsats om något som vi tycker verkar intressant. Eftersom jag bloggar, och vet att det finns människor som tycker en hel del om bloggar och bloggare, bestämde jag mig för att skriva om det. Inte ett så svårt val, egentligen.

Så jag har börjat fundera lite, fördelar vs nackdelar om att blogga. Har idag börjat söka lite fakta om det, och det finns mängder med info att hitta, men inte riktigt den infon jag vill ha. Jag vill veta vad folk tycker mer specifikt.  Så, ni få som läser min blogg, kan inte jag få höra era åsikter om bloggande? Och inte bara: det är bra, utan också VARFÖR.

För den här uppsatsen ska bli bra, och nej, jag har inte för höga krav på mig själv.


Håll om mej!

Just nu har jag webbdesign. Det är riktigt skoj faktiskt, men jag är trött så jag orkar inte riktigt lyssna. Det kanske går bättre om ett tag, när jag har vaknat lite.

Igår var jag på hockey igen, denna gång med Angie och Rust. Det var oerhört skoj. Det fanns många objekt och matchen var rätt skoj. Iaf i första perioden, med mycket slagsmål och  tre mål. De andra var seeega, för då bara åkte de runt och passade puck, kändes det som. Nu är iaf FBK i semi, vilket jag är glad för. Inget enormt fan eller så, men det är skoj när laget man hejar vinner matcher och tar sig vidare. Jag ska inte säga att de spelar bra, för det har de inte gjort. De har bara vunnit, helt enkelt och enligt mig som inte kan hockey..

Tisdagens idrottslektion var skoj. Tre av mina gummor hade uppvärmningen och vi lekte en riktigt skoj lek, haha, alla såg urfåniga ut. Sen spelade vi badminton,  och eftersom jag och Angie åkte ut rätt ofta, satt vi och sjöng istället. Det roligaste var när Nannes "Håll om mig" spelades, den texten är lätt, så vi sjöng med i hela låten, och hööögt. DET var skoj.

Idag är det en dag fri från aktiviteter när jag kommer hem, vilket innebär att jag ska sova. Inte alla timmar kanske, men några. Eftersom jag är en timeare, så kommer det bli en del dator också. Det handlar om prioriteringar, som en del säger.

Skorpionen

(23oktober-21november) river för att bygga nytt

När en skorpion föds så dör någon närstående, sa man i gamla tider. Skorpionen representerar det förgängliga, förmultnandet, döden. Men också nytt liv och återuppståndelse. Det är den krigiska planeten Mars och den vitala Pluto som härskar i Skorpionens tecken. Det är därför som du som är född i detta tecken måste bryta ner och förstöra allt innan du bygger upp något nytt. Att hålla på traditioner är ingenting för dig. Du är revolutionär!

 Det är få i din omgivning som verkligen kan säga att de känner dig. Skorpionen är den olösta gåtan bland alla zodiakens tecken. Du är mycket hemlighetsfull och röjer sällan dina tankar och avsikter. Ändå är du svår att förbise. Din styrka och vilja känns i luften. Du har en intuition som gör att du förstår alla andra utan att behöva ställa några frågor. Ditt mod är oändligt och du kan vara fruktansvärt hänsynslös om du vill, speciellt då du sticker ut din ondskefulla tagg. Hur du använder din makt beror på dig själv.

YRKESVAL

Du älskar det dunkla, det undermedvetna och allt som är lite mystiskt. Som psykiater skulle du känna tillfredsställelse i att försöka blottlägga människors känsloliv. Som konstnär skulle dina tavlor förmodligen väcka stor uppståndelse och stort intresse. Du har nyskapande talanger. Och som detektiv eller forskare skulle du kunna komma sanningen närmare än de flesta andra.
 Skorpionens positiva sidor Denna avdelning är under konstruktion

 Skorpionens negativa sidor
Är det någon som du bör se upp med så är det Skorpionen. Gjorde du henne illa, även om det inte var meningen, så kan du vara säker på att hon just nu går och ruvar på hämnd. Och hon vet exakt var hon ska sätta in sina stötar - eller snarare var hon ska spruta in sitt dödliga gift, ruskigt elaka kommentarer som alltid lyckas träffa din ömma punkt. För det mesta bottnar det hela i svartsjuka. Skorpionen blir inte bara vansinnig av svartsjuka om du tar hennes älskade ifrån henne. Hennes svartsjuka kan lika gärna bottna i att du lyckas bättre än hon. När hon slår sig fram för att nå sitt hägrande mål kan hon ta till vilka metoder som helst. Hon är fruktansvärt hänsynslös.

Hennes största fiende är Vattumannen som använder kunskapen som sitt främsta vapen. För Skorpionen gäller allt eller intet, liv eller död. Hon tolererar inte Vattumannens nyanserade synsätt på tillvaron. Den andra fienden är Lejonet som ofta blir föremål för hennes svartsjuka.

Försonande drag: Hon ger inspiration!

Med brinnande hatkärlek... ... kysser Skorpionen den som sugits in i hennes magnetfält. Hon är häxan som få kan motstå, men inte många kan svara upp till. Hennes kärlek är ofta passionerad, het och lidelsefull. Men inte av det kärleksfulla slaget som hos Väduren. Nej, Skorpionens kyss är kryddad med hat och vrede. Om kyssar kunde döda så vore hon den första att begå mord på detta sätt. Men den som hon hatar på ytan älskar hon antagligen djupt i sitt innersta. Det är dock ingenting hon berättar i första taget.

Du som är född i detta tecken kan verkligen konsten att behärska dig och ditt känsloliv är tidvis underkastat den strängaste disiplin. Du låter känslorna gro, grubblar över dem och håller tillbaka, ja, riktigt går omkring och ruvar. Tills de plötsligt vuxit sig så starka att du känner dig mogen för det stora utbrottet. Och då är det fråga om starka laddningar. Du fullkomligt exploderar och ger dig hän åt en slags självförbrännande kärlek som få skulle orka. Men du är stark. Tänk på att din partner kanske inte alltid är lika stark som du!


HAHAH, så här kul har jag på programmeringslektionerna...

Hockey!

Igår var jag på hockey för första gången i mitt liv. Herregud, jag blev helt såld. Stämningen, så underbar. Varför har jag inte gått på hockey förut? I första periodpausen (eller vad det heter) så gick jag omkring på små rosa moln, när vi gick runt lite.

Tack till Rust, som frågade om jag ville följa med. Det ska bli fler gånger, lätt.

Idag är det en dag tillägnad skolarbete. Har precis blivit klar med en fotouppgift, och nu är det mest lite webbdesign kvar. Det handlar om att skriva, så det borde ju gå ganska lätt tycker man, men nej. Sen ska jag nog ta och fundera lite på vilket ämne jag ska skriva om i svenskan, och ja..det finns säkert mer att göra.

Dagen började inte så himla bra, jag är bra på att bråka med folk här hemma, och den lär inte bli bättre. Snökaos ute, så jag måste stanna inne, och då blir jag lättirriterad. Jag vill flytta hemifrån! Jag vill inte bo här och förstöra den sköra relation jag har med bror min, vilket är oundvikligt när jag är som jag är. Dessutom vill jag inte tvinga mina kära föräldrar att stå ut med all skit.  Jag tycker synd om dom, så enkelt är det.

I'm late back to reality

Fredag är en rätt härlig dag. För efter fredag, kommer lördag och då får man sova. Dessutom slipper jag åka buss, och massa mer jobbiga saker. Typ..slipper tänka på allt jag borde göra den dagen, så jag slipper det nästa.

Lördagar är bra, då är man fri. För på söndagar, då blir man lite depp eftersom nästa dag är måndag, och allt börjar om igen.

Den här fredagen var speciellt bra, för den tillbringades med Titti.  Hon är den där människan som funntis med i flera år, och känner en bättre än de flesta andra. Som man kan prata med allt om, och ha kul med. Samtidigt som vi tog igen alla tankar och prat (läs skvaller och tjat) vi inte berättat för varandra än, såg vi på den otroligt söta filmen a Cinderella Story. Det är en sån där film som många skulle kalla äkta tjejfilm, men bra är den ändå. Speciellt fastnade repliken som gick något liknande : I'm late back to reality. Samtidigt som den passar in i filmen, den är på precis rätt ställe, och, den passar in i mitt eget liv.

Det känns lite så, när ska jag tillbaka till verkligheten då jag inte är glad och lycklig jämt? Visst är jag oerhört glad över att jag inte har några större problem här i världen, men kan det inte bli för bra för att vara sant? Att man inte kan känna glädje utan att känna sorg? Det är väl så man säger, och vart finns den där sorgen som ska balansera upp det hela? Okej, jag erkänner, jag sörjer inte direkt att den uteblir, men jag gillar inte när det inte finns nåon balans. Det känns som att då kommer allt att hända på samma gång istället, och det är det sista jag vill. Jaja, den där balansen kommer väl dyka upp någon gång, antar jag. Under tiden som den uteblir, tänker jag vara så glad som möjligt.

Skratt sägs förlänga livet, herregud vad länge jag kommer leva.

..

Angie: Vi kan gå upp till han och kolla
Vi börjar gå
Jag: Nej, han har inte hunnit få upp den, vi skulle gått senare..

Inga övriga kommentarer behövs.

Comment cuisiner son mari à l'africaine

Jag gjorde det! Jag klarade det där bortglömda, hemska provet som innehöll fysik.
Och nu är det glömt igen.

Franskan idag var ganska kulig. Jag och Maddox satt och skrattade oss igenom det mesta, samtidigt som vi faktikst gjorde ganska bra ifrån oss med själva språket.  Det är lite jobbigt att jag är bättre på att prata franska när jag är oseriös än när jag är seriös. Å andra sidan är det roligare att vara oseriös och flumm, så det borde funka rätt bra. Vi repterade alla texter vi jobbat med i år, och det var lite hemskt när vi kom till Calixthe Beyala. Den höll vi på med aslänge, den var jättetråkig och nu ska vi göra det igen.  Vi kunde den. Det var inte kul att kunna en tråkig text, däremot att läsa den med inlevelse. Det var en lektion med mycket skratt, speciellt när läraren spelar upp Timelåten på sin dator.

Efter att skolan slutat, blev det till att gå på stan med Rust ett tag. Jag hittade en fiiin tröja på Wear It, och chinos på gina. Så nu är Camilla lycklig.

Imorrn är det engelska prov. Jag har insett att jag nog skulle må bra av att höja kraven på mig själv lite. Därför blir det plugg, plugg och plugg resten av kvällen. Med undantag för den timme jag ser på Lite to me. Den serien är grymt intressant att se på. Eller ja, har sett ett avsnitt men jag blev helt fast. Inget är lika bra som House, men det här närmar sig i alla fall.

Sista-dagen-på-lovet-känsla

Imorrn börjar det igen. Skolan. Det här lovet har varit så sjukt efterlängat, och idag är sista dagen. Herregud, vad har jag gjort för att veckan ska ha gått så snabbt? Jag ska väl vara glad, idag blev det en extra dag hemma pga studiedag!:)

Visst är jag glad, men den där känslan finns ändå. Känslan som säger att idag, just idag, är det sista dagen på lovet. Imorgon kommer du behöva gå upp lika tidigt som vanligt, stressa till bussen och sen sitta på den i en dryg timme för att sedan tillbringa 8 timmar i skolan. Det är inte direkt något man blir glad över. Fast samtidigt, så finns det ju lite positiva saker också, som jag alltid säger, timearna. De finns också med i den där känslan och det gör den lite lättare att hantera. 

Jag har varit grymt osocial under den här veckan, först var jag i mitt happy place, där ingen kan nå mig pga dålig täckning och inget internet, sen har jag bara inte orkat prata med folk, än mindre träffa dem. EN person har jag faktiskt träffat, vilket var det roligaste på hela lovet.

Haha, jag kom just på att imorrn missar jag första lektionen. Tandläkarbesök är väl inget roligt i sig, men ändå.

MIn lilla skitunge Korre har fått körtelfeber, eller har haft det ett tag, i vilket fall, synd om henne! Ska ringa och prata med henne sen, så jag kan..jag vet inte..tvinga henne att komma till skolan ändå kanske?


RSS 2.0